Wednesday, August 25, 2004

Το τέλος των χορών

Διαβάζω τις προγραμματικές δηλώσεις για την τελετή λήξης. Προμηνύεται εντυπωσιακή και αν κρίνω από την τελετή έναρξης θα είναι. Δε μπόρεσα όμως να μην προσέξω την παρουσία μερικών καλλιτεχνών οι οποίοι "παίζουν στάνταρ" σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις (αν μπορούν να μπουν οι Ολυμπιακοί στην ίδια κατηγορία με κάτι άλλο). Νταλάρας (ουδέν σχόλιο), Πρωτοψάλτη, Σαββόπουλος όλοι όπου γάμος και γιορτή - ίσως να κάνω και λάθος βέβαια.

Και φυσικά Ρουβάς. Όταν έτυχε να βρεθώ στα πάτρια εδάφη πριν λίγες μέρες, το μάτι μου πήρε ένα τύπο σε μια βέσπα με ένα μαύρο μπλουζάκι που έλεγε "Βαρέθηκα τον Σάκη" και δίπλα ξεκίναγε ένα www. που δεν πρόλαβα να δω (οποιαδήποτε βοήθεια επί τούτου ευπρόσδεκτη). Κάπως έτσι.

Από την άλλη βέβαια, η μουσική του Χατζιδάκι όσες πολλές φορές και να ακουστεί ούτε τη χορταίνει ούτε τη βαριέται κανείς. Αν είναι κάτι που έχει θέση σε αυτή τη τελετή σαν ιδέα αυτή είναι σίγουρα. Άραγε τι γνώμη θα είχε ο Χ. για το Ρουβά αν ζούσε; Χε.

Άλλες σκέψεις μου επί του εγχειρήματος:
-Άραγε ο Νταλάρας θα συναγωνιστούν με τη Μαρινέλα στη φωνητική δεινότητα και σε αυτή τη περίπτωση;
-Φαντάζομαι μήνες πριν σκηνή με τις Αγγελοπούλου-Μπακογιάννη να μαλλιοτραβιούνται, τον Ρογκ να χασκογελάει σε μια γωνία και τον Παπαϊωάννου σε ρόλο διαμεσολαβητή "Βρε κορίτσια, βρε κορίτσια να τα βρούμε... Λοιπόν, έχω μια ιδέα... Τι θα λέγατε να πούμε η Γιάννα να μιλήσει στην τελετή έναρξης και η Ντόρα στην τελετή λήξης; Εντάξει έτσι; Και ο Ζακ θα μιλήσει και στις δύο και δε θα 'ναι κανείς στεναχωρημένος... Τι λέτε;"

ΥΓ Όλα αυτά ανεξάρτητα από το καλλιτεχνικό ανάστημα των εν λόγω ανθρώπων το οποίο δε μπορεί να παραγνωριστεί - απλά το διαχωρίζω ελαφρώς από την παρουσία τους στα θεάματα.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home