Friday, June 17, 2005

H δεύτερη ευκαιρία



Μερικά γεγονότα σε κυνηγούν για πάντα. Άλλα πάλι σου χαλούν τον επιβαρυμένο σου ύπνο για λίγο καιρό και μετά σου δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία. Να γυρίσεις το χρόνο πίσω και να πράξεις σωστά αυτήν τη φορά.

Οι πιο άσχημες Ερινύες είναι αυτές που αποκαλύπτουν το πρόσωπό τους σιγά-σιγά. Νόμιζες ότι ήξερες το λάθος σου και το έκρινες ως «μάλλον ασήμαντο». Αργότερα κατάλαβες ότι πραγματικά είχες κάνει μαλακία και τότε το ηφαίστειο ξέρασε στα μούτρα σου.
Nope, κανείς δε σου έκανε τίποτα. Εσύ είσαι που δεν αντέχεις το βάρος.

Τώρα όμως μπορείς να τα δώσεις όλα και να το διορθώσεις. Έτσι το έφερε ο δρόμος. Και τα δίνεις όλα, παλεύεις, ματώνεις, πέφτεις, ξανασηκώνεσαι. Ο πόλεμος έχει χαθεί από παλιά, το τότε λάθος σου τον έκρινε, αλλά αυτή τη φορά κερδίζεις τις εντυπώσεις. Το κοινό συγκινείται.

Ωπ, στάση! «Ο πόλεμος έχει χαθεί από παλιά, το τότε λάθος σου τον έκρινε». Για πρώτη φορά συνειδητοποιείς ότι εκείνος ο πόλεμος έχει τελειώσει! Η δεύτερη ευκαιρία δεν έρχεται για να λύσει τα προβλήματα, τώρα καταλαβαίνεις! Έρχεται για να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα!

Τα καρφιά αφαιρέθηκαν και κοιτάς τις τρύπες που άφησαν πίσω τους. Μέσα από αυτές ξαναβλέπεις τη θανάτωση του Γιόζεφ Κ. Όταν πρωτοδιάβασες τη «Δίκη», δε συγκράτησες πόσες φορές γύρισαν το μαχαίρι στην καρδιά τού ήρωα. Τώρα μπορείς να τις μετρήσεις.

ΥΓ. Το παρόν κείμενο γράφτηκε υπό τους ήχους των YELL-O-YELL.
ΥΓ2. "Falling Dog" painted by Malcolm Bucknall.

1 Comments:

Anonymous Anonymous said...

KANONIKA 8A EPREPE NA EIXAME MIA 2 EUKAIRIA AMA T 8ELOUME PRAGMATIKA

Sun Jun 14, 05:54:00 PM 2009  

Post a Comment

<< Home