Ανασταίνοντας printer.
Αλλάζεις λειτουργικό και ο printer σου δεν υποστηρίζεται. Σύνηθες φαινόμενο για όσους έχουν χρησιμοποιήσει διανομές Linux. Μία λύση είναι να πετάξεις τον printer και να αγοράσεις άλλον που υποστηρίζεται. Αλλά αυτό δε γίνεται καθώς είσαι της οικολογικής εξοικονόμησης πόρων (τσιγκούνης) όπως και εγώ. Μία άλλη λύση είναι, αν είσαι επαρκώς καμένος, να χτίσεις μόνος σου τον driver. Θα το ήθελα πολύ αλλά δεν μου περισσεύει χρόνος. Μία άλλη λύση είναι το dual boot, έξοχη λύση για όσους έχουν βγει στην σύνταξη ή τους περισσεύει χρόνος. Η γενιά μου μάλλον το πρώτο δε θα το γευτεί, όπως πάνε τα πράγματα, και όσο για το δεύτερο δείτε με τη συχνότητα ανεβάζω τελευταία post. Η τέταρτη λύση είναι και αυτή που εφάρμοσα. Είναι μια απλή συνταγή.
Συστατικά: printer με driver μόνο για win9x, laptop εποχής 98' (Fujitsu Lifebook 270), όπως γίνεται σαφές είμαι ρακοσυλλέκτης, ένας router με access point (προαιρετικά), "φρέσκοι" υπολογιστές, φορητοί ή μη, με δυνατότητα ενσύρματης ή ασύρματης δικτύωσης. Απλά και βασικά συστατικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Αν αντί του laptop χρησιμοποιήσετε το παλιό σας Pc η συνταγή δεν αλλάζει απλά γίνεται λίγο πιο βαριά.
Διαδικασία: Βάζετε win98se (ή κάτι σε win9x) μαζί με τον driver του εκτυπωτή στο laptop. Στην συνέχεια προσθέτετε ένα ελαφρύ office, έναν gsview και σίγουρα μία remote access εφαρμογή με δυνατότητα server, εγώ χρησιμοποίησα το free realvnc. Όση ώρα περιμένετε το laptop να τελειώσει με τις επανεκκινήσεις, εσείς στα καινούργια σας, ελπίζω με gnu/linux, συστήματα εγκαταστήστε κάποιο remote access (εγώ βολεύτηκα με το Krdc). Τώρα τον έτοιμο, τρελαμένο από τα reboot, παλιό φορητό σας βάλτε τον σε κατάσταση server, καλού κακού βάλτε και κάποιο username με password στο remote access, ενεργοποιήστε το file sharing και εφαρμόστε το σε κάποιο folder. Με την υπόθεση ότι ξέρετε να στήσετε ένα τοπικό δίκτυο..., βάζετε τον καινούργιο σας υπολογιστή σε κατάσταση client και συνδεθείτε στο laptop. Αν δείτε τα win98se στην οθόνη του καινούργιου σας συστήματος, όλα πήγαν καλώς. Από εδώ και μπρος ότι έγγραφο έχετε το μεταβιβάζετε στο shared folder και το τυπώνετε.
0 Comments:
Post a Comment
<< Home