Thursday, November 09, 2006

Τα παιδιά των βαρβάρων.

Πρωτοκλασάτοι δημοσιογράφοι, αρχιερείς στο άβατο του δικαιώματος στην ενημέρωση, πράττουν ανθρωποθυσίες και όταν τους ζητούνται εξηγήσεις αποποιούνται ευθύνες κράζοντας χρησμούς που έβγαλαν από τα σπλάχνα των θυμάτων τους. Δε φταίνε αυτοί που οι θεοί δίνουν τους χρησμούς τους στα σπλάχνα των ανθρώπων. Εξάλλου μη λησμονείτε, βλάσφημοι, η ανθρωποθυσία γίνεται για το καλό όλων μας.

Ίσως κάποτε τους δούμε με βουρκωμένα μάτια να υπερασπίζονται το δικαίωμα στην ενημέρωση βγάζοντας χρησμούς από τα σπλάχνα των παιδιών τους. Ίσως η «Ματαιοδοξία», η αγαπημένη θεά όλων μας, τους φωτίσει τον δρόμο προς αυτή την απόλυτη θυσία.

Και εμείς οι επίγονοι των βαρβάρων, οι ίδιοι μας πρόγονοι βαρβάρων, ίσως δούμε κάποια στιγμή να καθρεπτίζεται το πραγματικό μας πρόσωπο στα πρόσωπα των αρχιερέων μας. Εμείς οι αδρανείς, βλέποντας να γίνονται οι ζωές των διπλανών μας βορά του ιερατείου της ενημέρωσης, μπορεί να συλλάβουμε κάποια στιγμή τα ίδια μας τα λάγνα χέρια να ωθούν τους συνανθρώπους μας στους βωμούς, να καταλάβουμε ότι η χαρά του ιερέα είναι ίδια με τη δικιά μας χαρά, ότι αυτός πράττει απλά αυτό που εμείς αδυνατούμε να παραδεχτούμε.

Ναι, λοιπόν, ο πολιτισμός μας είναι μια επίφαση, είναι τα καλοπλυμένα χέρια ενός φονιά.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home