Wednesday, August 29, 2007

Χαζοαπορίες

Γιατί οι δυνάμεις καταστολείς τις τελευταίες μέρες έχουν κάνει πολύ αισθητή την παρουσία τους στο κέντρο της Αθήνας; Γιατί οι δυνάμεις αυτές, εφόσον ήταν και είναι διαθέσιμες δεν εστάλησαν ή στέλνονται να καταστείλουν κάτι άλλο πλην ανθρώπων; Στο πάνω κάτω με το χέρι δεν είναι εξειδικευμένες; Με ένα κλαδί στο χέρι και μια μικροεστία μπροστά τους δε θα ήταν πιο χρήσιμες; Γιατί λοιπόν στέκονται με μια φραπεδιά στο χέρι περίλυπα βαριεστημένες και για να σπάσουν την ανία αναγκάζονται να παίζουν πού και πού κυνηγητό με τους Εξαρχειώτες; Γιατί να μην θαυμάσουμε τα ηρωικά παιδιά των ΜΑΤ με προτεταμένες τις ασπίδες τους σε μη μολότοφ φλόγες;

Labels: ,

4 Comments:

Blogger Oneiros said...

Πέστα! Κι όχι μόνο της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης, μέσα στις θορυβωδώς κλιματιζόμενες κλούβες τους σε γωνιές του κέντρο λες και είμαστε Ραμάλα. Το ίδιο πράγμα σκεφτόμουν κι εγώ σοβαρά τόσες μέρες: γιατί δεν τους ξαμολάνε να σβήσουνε καμιά φωτιά, από τη στιγμή μάλιστα που έχουν και τον απαραίτητο εξοπλισμό (αντιασφυξιογόνες μάσκες κι αντιπυρικές στολές).

Thu Aug 30, 02:38:00 AM 2007  
Blogger Thrass said...

Δε νομίζω ότι είναι εκεί για χρηστικούς λόγους. Μαντεύω ότι είναι εκεί για να τούς βλέπει ο πολίτης και να μην αισθάνεται ότι "δεν υπάρχει κράτος".
(Κλασικό κόλπο των κυβερνήσεων όταν συμβαίνουν καταστροφές μεγάλου μεγέθους.)

Sat Sep 01, 02:15:00 AM 2007  
Blogger ggl said...

Στη Ραμάλα, όπως εύστοχα παρομοίασε ο Όνειρος, οι δυνάμεις καταστολείς θυμίζουν στον πολίτη να μην πολυκουνιέται και άμα κουνηθεί να τον επαναφέρουν. Οι δυνάμεις καταστολείς έχουν χρηστικότατο ρόλο για το "κράτος", το κάνουν να νιώθει πιο ασφαλές, προφυλαγμένο από τους ίδιους τους πολίτες του, και ειδικά σε περιπτώσεις καταστροφών μεγάλου μεγέθους.

Sun Sep 02, 11:31:00 AM 2007  
Blogger david santos said...

How you are, friend?
Greece already is in peace?
Now we have that to be all joined and solidary to recoup our Greece, because Greece is of all we.
Alive Greece!

David Santos

Tue Sep 04, 12:19:00 PM 2007  

Post a Comment

<< Home