Sunday, January 29, 2006

Clubbing

Όταν έχουμε πια μπει μέσα η ώρα είναι μια και ο κόσμος ήδη πολύς. Αφήνω το παλτό μου σε μια θέση και πλησιάζω στο πλήθος που έχει γεμίσει την πίστα και χορεύει. Στο κέντρο αναδύεται ένας ξυλοπόδαρος με αγκαθωτή αμφίεση, ισορροπεί ανάμεσα στο κοινό και το διαπερνά μόνο για να χαθεί πάλι μέσα του. Η βραδιά ανοίγει με το φάντασμα της όπερας να μετατρέπεται σε έναν θορυβώδη ήχο - η πρωταγωνίστρια χορεύει από κάτω του. Όχι όμορφη αλλά δύσκολο να αγνοήσεις την παρουσία της. Δεν μπορώ να τη δω καλά αλλά κάνει ένα στριπτιζ που περιλαμβάνει ένα μπουκέτο κόκκινα τριαντάφυλλα τα οποία προτείνει στο κοινό. Δαγκώνει τα πέταλα τους και μπουκιές μπουκιές τα αφήνει να πέσουν από το στόμα πάνω της. Μια σύριγγα εμφανίζεται δαγκωμένη στο στόμα της και καταλήγει να παίρνει - κοινή θέα - αίμα από το προτεταμένο δεξί της χέρι μόνο για να το αδειάσει σε ποτήρι σαμπάνιας και να το πιει ενώ η μουσική στιγμιαία πέφτει. Πριν προλάβω να καταλάβω αν όντως συνέβη αυτό αποτραβιέται από τη σκηνή, τα φώτα χαμηλώνουν πάλι και πίσω από τα πικάπ ο κύριος με το ημίψηλο και το ριγέ και πουά ασπρόμαυρο κουστούμι ατάραχος δυναμώνει πάλι τη μουσική. Δεξιά κι αριστερά του δύο εκ της ομάδας με μινιμάλ και στρατιωτικές αμφιέσεις χορεύουν αργά πάνω σε βαρέλια. Ο ρυθμός σιγά σιγά ανεβαίνει κι ο κόσμος γύρω ανταποκρίνεται. Μουσική και κόσμος που περνάει από μέσα σου - αυτό είναι όλη η βραδιά. (Ήταν εκεί και εκείνη - 22 χρονών, κουμπωμένη, να χορεύει με τον οποιοδήποτε και τον κανένα και να φεύγει μαζί του μετά, να βάζει άσεμνα το σήμα της νίκης στα χείλια της σίγουρη πως έτσι έχουν τα πάντα και να το έχει ήδη κάνει τρόπο ζωής όλο αυτό - μόνο για να τα παρατήσει και να φύγει για το Ρίο - και ποιος ξέρει που αλλού μετά.)
Μια επίδειξη μόδας στην οποία τα μοντέλα χορεύουν αισθησιακά, καπνίζουν και χαμογελάνε στο κοινό. Αργότερα κάνω μια βόλτα και τις βρίσκω να έχουν ανακατευτεί με το πλήθος και να χορεύουν. Χαιρετάω πρώην και νυν γνωστούς και φεύγω. Η πρωταγωνίστρια ανεβαίνει πάλι στην σκηνή - αυτή τη φορά κρεμιέται γύρω από ένα δακτύλιο που αιωρείται από την οροφή. Χορεύει μαζί του τα ακροβατικά της επιδεικνύοντας το ξυρισμένο της κεφάλι με το glitter και την έντονη σκια στα μάτια, το γυμνό της στήθος, τη λευκή πλάτη και τα γυμνασμένα της πόδια. Στο τέλος χειροκροτάμε και η μουσική καλύπτει τα πάντα ξανά. Ο dj έχει αλλάξει κι ο ρυθμός γίνεται πιο χορευτικός - το πλήθος παίρνει πάλι τον πρώτο ρόλο. Άλλοι χορεύουν, άλλοι στέκονται, άλλοι απλά προσπαθούν να φτάσουν απέναντι. Τα φώτα πέφτουν και μια γυναικεία μορφή με πέπλα εμφανίζεται στην σκηνή. Χορεύει και σιγά σιγά αφαιρεί τα υφάσματα που είναι στερεωμένα πάνω της με λεπτές καρφίτσες περασμένες στο δέρμα της. Ημίγυμνη πίνει από ένα κύπελο και αφήνει το κόκκινο υγρο να κυλήσει στο σώμα της. Υπό τους ήχους των Massive Attack τα μαύρα της μαλλιά μετατρέπονται απότομα σε αφύσικα μοβ και χορεύοντας δένει στα βλέφαρα της και το κάτω χείλος της λεπτές ασημένιες αλυσίδες που κρέμονται πάνω της. Το θέαμα σε συνδυασμό με το επιτηδευμένα βίαιο πρόσωπο της είναι αποκρουστικό και ακαταμάχητο ταυτόχρονα. Όταν απαγκιστρωθεί από τον εαυτό της κι εμάς χάνεται στα παρασκήνια - μόνο για να εμφανιστεί λίγο μετά με τον παρτενέρ της. Κι οι δυό τους φοράνε μαύρα προστατευτικά γυαλιά κι η σκηνή γεμίζει με σπίθες από τους τροχούς που κρατάνε - όταν τους φέρνουν σε επαφή με τις μεταλλικές επιφάνειες στο θώρακα τους αμέσως η αίθουσα φωτίζεται. Σταματάνε μόνο για να ξεσηκώσουν τον κόσμο. Και μετά χορός, χορός, χορός - κι η αίσθηση ότι μέσα στα φωτορυθμικά μεταξύ σκοταδιού και λάμψεων όλα είναι δυνατά... Μετά από ώρα ξαναβρίσκω το παλτό μου άθικτο και βγαίνουμε έξω.

3 Comments:

Blogger Ranex said...

εεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε...
τι καλα.
εφαμιλλο αλλων χωρων διαφανε?
:)

Tue Jan 31, 11:34:00 AM 2006  
Blogger evee said...

μια χαρά :)

τις λατρεύω τέτοιες μυστήριες(έως και shocking) εμπειρίες

καθαρίζει το μυαλό

έμαθες αν θα ξαναδιοργανωθεί σύντομα?

Thu Feb 02, 12:26:00 AM 2006  
Blogger Dimitris Athanasiadis said...

ranex: μόνο λίγο διαφορετικό - μέσα στο πνεύμα όμως;)

evee: Actually,... στις 10/02 φαίνεται να έχει κάτι παρόμοιο - αν και όχι τόσο πολυποίκιλο - δες στο www.underworldclub.gr

Thu Feb 02, 12:40:00 AM 2006  

Post a Comment

<< Home