Thursday, February 15, 2007

Ερμηνεύτε όνειρα?

Ξέρει κανείς σας να μου πει τι σημαίνει να βλέπεις στο όνειρό σου πως κλαις με μαύρο δάκρυ? Άλλο όνομα, άλλο πρόσωπο, ίδιο βλέμμα. Είναι λέει άρρωστος. Ταράχτηκα. Δεν ξύπνησα, άρχισα να κλαίω γοερά. Και μετά με κυνηγούσε ένας δολοφόνος... Εννοείται πως μετά ξύπνησα.

Labels:

6 Comments:

Blogger Dimitris Athanasiadis said...

Κλάμα 1:

Κλάμα, στο όνειρο, προλέγει άσχημες ειδήσεις και ανησυχία οικογενειακή.
Αν δείτε άλλους να κλαίνε, σημαίνει ευχάριστο σμίξιμο ύστερα από πολύ καιρό και από θλιβερό χωρισμό.
Αυτό το όνειρο, για μια νέα κοπέλα, προλέγει καυγάδες με τον αγαπημένο της, που θα μπορέσουν να ηρεμήσουν μόνο με την αυταπάρνηση της.
Για τον εμπορευόμενο, σημαίνει προσωρινές απογοητεύσεις και αντιθέσεις.

Κλάμα 2

Αν δείτε στον ύπνο σας πως κλαίγατε και πως είχατε ξεσπάσει σε λυγμούς, αυτό σημαίνει πως σας περιμένουν χαρές και πως η ευτυχία θα πλημμυρίσει την ζωή σας αυτόν τον καιρό. Αν το αγαπημένο σας πρόσωπο σας έκανε να κλαιτε αυτό σημαίνει πως θα σας κάνει ευτυχισμένο-η. Αν σαν πατέρας ή σαν μητέρα δείτε πως το παιδί σας, σας έκανε να κλαιτε, αυτό σημαίνει πως θα σας δώσει μεγάλη χαρά. Αν δείτε πως κλαίγατε γιατί οι δουλειές σας δεν πήγαιναν καλά, αυτό σημαίνει πως θα πάνε πολύ καλά και θα νοιώσετε ευτυχία και χαρά. Αν δείτε πως βλέπατε άλλον να κλαιει, αυτό σημαίνει πως θα σας δώσουν μεγάλη χαρά με κάποια είδηση. Αν δείτε πως παρηγορείτε κάποιον που κλαιει αυτό σημαίνει κάποιο καλό θα σας βρει στην οικογένεια σας. Αν δείτε πως βρεθήκατε σε γάμο ή σε χαρά και όμως εσείς κλαίγατε, αυτό σημαίνει πως μια δυσάρεστη είδηση θα σας λυπήσει. Αν δείτε πως κλαιει το πρόσωπο που αγαπάτε, αυτό σημαίνει πως θα βρείτε μεγάλη χαρά. Αν δείτε πως κάποιο μικρό παιδί έκλαιγε, αυτό σημαίνει πως θα σας πικράνουν οι ενέργειες των εχθρών σας. Αν δείτε ένα αγαπημένο σας πρόσωπο να κλαιει κι' αυτό είναι πεθαμένο σημαίνει για σας κληρονομιά.

Κλάμα 3:

Τα δάκρυα συμβολίζουν την βροχή και τη γονιμότητα και, όπως αυτές, είναι σύμβολα χαρούμενα. Αλλά επιπλέον, αυτός που κλαίει έχει συναισθήματα βαθιά, τόσο θλίψης όσο και χαράς, και το να κλαίμε από χαρά είναι ένας τρόπος να εξωτερικεύσουμε την επίτευξη μιας έντονης επιθυμίας ή την απελευθέρωση από ένα σοβαρό πρόβλημα.
Γι' αυτό, στα όνειρα το κλάμα ερμηνεύεται σαν οιωνός χαράς ανέλπιδης, και ειδικά αν εμείς κρατιόμαστε στο περιθώριο των γεγονότων. Το σιωπηλό κλάμα προμηνύει ένα χαρούμενο γεγονός. Αν το άτομο που κλαίει έρχεται συνοδευόμενο από μια αίσθηση κούρασης, ή ανακούφισης, προμηνύει το τέλος μιας κατάστασης επίπονης, την απελευθέρωση από ένα πρόβλημα.

Γκόου φίγκιουρ...

Thu Feb 15, 06:22:00 PM 2007  
Blogger ggl said...

Μυρίζει αποξένωση, είναι ο ίδιος, για αυτό το ίδιο βλέμμα, αλλά εσύ δεν τον αναγνωρίζεις, για αυτό άλλο πρόσωπο. Το άρρωστος μάλλον παραπέμπει στο γεγονός που προκαλεί την αποξένωση, ίσως κάποια αλλαγή στη σχέση που έχεις μαζί του και τύψεις εκ μέρους σου για την κατάσταση αυτή, για αυτό ο δολοφόνος.

Για τη συνέχιση της ανάλυσης ρίψατε μισό λίτρο μπύρα στο σύστημα.

Fri Feb 16, 12:13:00 PM 2007  
Blogger Παπαρούνα said...

αφού ξεσκόνισα τον Σύγχρονο Μέγα Ονειροκρίτη του Άτμα Ραχάμα κι έκανα το σταυρό μου δις, σου αντιγράφω τα παρακάτω:

ΔΑΚΡΥΑ: αν δείτε στο όνειρό σας ότι κλαίτε με άφθονα δάκρυα, αυτό σημαίνει ότι θ' ανακουφιιστείτε από μια μεγάλη στεναχώρια. Ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η χαρά και η ανακούφιση σας αν ονειρευτείτε ότι κλαίτε για το θάνατο κάπου αγαπημένου σας προσώπου. Αν δείτε άλλους στον ύπνο σας να κλαίνε, θα βγείτε γρήγορα απ' τη δύσκολη θέση που σας έχουνε μπλέξει. Άν σκουπίζετε μάλιστα τα μάτια απ' τα δάκρυα σας, μια χαρούμενη είδηση σας περιμένει, ή κάποια οικονομική ενίσχυση που δεν περιμένατε. Αν δείτε αγαπημένο σας πρόσωπο στ' όνειρο σας να κλαίει, αυτό σημαίνει ότι η αγάπη σας του χει φέρει χαρά κι ευτυχία.

Fri Feb 16, 12:33:00 PM 2007  
Blogger ilaira said...

@diafanos
Θα προτιμήσω τις εκδοχές 2 & 3. Νομίζω ότι μου ταιριάζουν περισσότερο. Σε βρίσκω πάντως πολύ ενημερωμένο.

@ggl
Με εντυπωσιάζεις! Ως ερμηνεία ψυχικής κατάστασης έχει ενδιαφέρον. Νομίζω ότι υπάρχουν κι άλλες εκδοχές που την συμπληρώνουν ή την αλλάζουν λίγο.

@παπαρούνα
Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τον χρόνο σου.Επιβάλλεται να κάνεις τον σταυρό σου δις για να πιάσει η ερμηνεία? Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως έχω αρκετές φορές ονειρευτεί τον θάνατο αγαπημένου προσώπου. Δεν θυμάμαι αν μετά είχα κάποια χαρά ή ανακούφιση, σίγουρα όμως ξύπνησα σε μαύρο χάλι.

Fri Feb 16, 03:55:00 PM 2007  
Anonymous Anonymous said...

Είδα όνειρο τον καθηγητή μου να κλαίει και εγώ πήγα να τον παρηγορήσω. Έκλαιγε από λύπη νομίζω. Εν το μεταξύ είναι η δεύτερη φορά που βλέπω τον καθηγητή μου να κλαίει (αυτόν το συγκεκριμένο). Τι σημαίνει αυτό...;

Sat Aug 05, 11:05:00 AM 2017  
Blogger Unknown said...

Ειδα στο όνειρο μου ότι με ξυπνάνε οι γονείς μου από βαθύ ύπνο και μου λένε πως πέθανε ο αδερφός μου άρχισα να κλαίω να ουρλιαζω κλπ ρωτούσα γτ δνε με ξύπνησαν τους είπα να με πάνε στο τάφο του στην αρχή με πήγαν σε τάφο ζώο πιθανός κάποιου σκυλιού και γέλασαν μόλις κατάλαβα ότι δεν είναι ο τάφος του αδερφού μου με πήγαν τέλος πάντων στο τάφο του και τότε είδα την φωτογραφία του στο ταφο (είναι 9 χρονών) έκλαιγα πάρα πολύ και μετά είδα πάνω στον τάφο του δώρα Χριστουγέννων και αναρωτήθηκα αν είχαμε Χριστούγεννα..πηγα σπίτι και πήγα στο δωμάτιο του και έκλαιγα πάρα πολύ έβλεπα τα παιχνίδια του τα ρούχα του κλπ και συνέχεια στο όνειρο έκλαιγα με λυγμούς. (πριν κοιμηθώ και δω αυτό το όνειρο έκλαιγα με λυγμούς για περίπου μισή ώρα) απλά πείτε μου τι σημαίνει γιατί νιώθω ότι θα πεθανω

Thu Jan 14, 12:48:00 PM 2021  

Post a Comment

<< Home