Saturday, August 05, 2006

Ελληνικοί online-only ραδιοφωνικοί σταθμοί

Για λόγους άσχετους με το ραδιόφωνο αυτό καθαυτό σκεφτόμουν τον τελευταίο καιρό τους online ραδιοφωνικούς σταθμούς και συγκεκριμένα στην Ελλάδα. Παρόλο που τώρα πια σχεδόν όλοι οι σταθμοί που εκπέμπουν στα ερτζιανά έχουν και online παρουσία (πλέον και ο Επικοινωνία επιτέλους), είναι ακόμα λίγοι οι αποκλειστικά διαδικτυακοί σταθμοί - οι οποίοι και εκπέμπουν για ένα σημαντικό κομμάτι της μέρας (φυσικά τα podcasts δεν μετράνε).

Ψάχνοντας, βρήκα μια μεγάλη λίστα η οποία στην πραγματικότητα όμως δεν είναι τόσο μακροσκελής (ναι, έλεγξα τους συνδέσμους έναν προς έναν). Τελικά από αυτή πρακτικά μένουν μόνο 2-3 οπότε μαζί με 1-2 ακόμα έχουμε και λέμε:
Και φυσικά εδώ και λίγο καιρό υπάρχει και το vmradio. Έχει τη βάση του στο vinyl microstore στη Διδότου τις ώρες που είναι ανοιχτό το μαγαζί (όχι συνέχεια με παραγωγό). Ξεκίνησε τον προηγούμενο Μάιο και από τον ερχόμενο χειμώνα θα πυκνώσουν οι εκπομπές του (λένε). Για την ώρα έχει στο δυναμικό του (πέρα από τον ιδιοκτήτη του;) ονόματα όπως Α. Ζήλος και Χ. Δασκαλόπουλος και μου θυμίζει τον παλιό Ρόδον. Αν και μέχρι που έπαψε ο Ρόδον να εκπέμπει ήμουν πολύ μικρός για να τον 'προλάβω', αναγνωρίζω σε αυτόν τον εν δυνάμει αντικατάστατη του κάποια στοιχεία που μ' αρέσουν. Γίνεται χωρίς playlist και από ότι καταλαβαίνω κυρίως με δουλειές ανεξάρτητων εταιρειών (γλιτώνοντας έτσι - υποθέτω - το να χρειάζεται να πληρώνουν δικαιώματα). Από πίσω του είναι άνθρωποι που αν μη τι άλλο αγαπούν αυτό που κάνουν και σου επιτρέπουν (όσο τους αφήνεις κι εσύ) να σου μάθουν κάτι παραπάνω από αυτο που παίζεται στο ραδιόφωνο. Για την ακρίβεια, ξεφεύγουν επίκινδυνα ίσως από τα όρια του τι μπορείς να ακούσεις σε ένα bar/club, σε μια συναυλία ή ακόμα και σε ένα cd που θα σου προτείνει ένας φίλος. Σίγουρα δε θα έφτανα να πω κάτι ΝΜΕικό του στιλ ότι είναι 'οι σωτήρες της μουσικής', αλλά δίνουν μια διέξοδο. Κατηγορίες του τύπου ότι είναι 'δήθεν' ή ότι απλά δημιουργούν δουλειά για το μαγαζί, παρόλο που έχουν μια δόση αλήθειας, μου φαίνονται ότι ωχριούν μπροστά στα προαναφερθέντα προσφερόμενα. Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον να δω πως θα εξελιχθεί από το Σεπτέμβριο (οπότε και ελπίζω να εκλείψουν τα ατελείωτα replay του χτεσινού hip-hop album σε loop που ακούω τώρα).

Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποιος άλλο ελληνικός αποκλειστικά δικτυακός σταθμός που μου ξέφυγε (πολύ πιθανό);

ΥΓ Νομίζω η προτίμηση μου είναι σαφής... (ε μπλιμ μπλομ;)
ΥΓ2 Αν το θέμα είναι η μουσική γενικά και όχι η ελληνικής προέλευσης απλως, υπάρχει αυτό και αυτό σαν πρόταση.

Labels:

2 Comments:

Blogger Dimitris Athanasiadis said...

Πριν λίγο έλαβα και ένα email για αυτόν:

http://www.moodyradio.gr/

Wed Feb 14, 04:07:00 PM 2007  
Anonymous Anonymous said...

Ο καλύτερος διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός! Στοχεύει στην αμεσότατη επικοινωνία παραγωγού και ακροατή!

www.musicheaven.gr

Sun Mar 14, 05:56:00 PM 2010  

Post a Comment

<< Home